Festivalkommunikasjon ad modum Losvik.

Masse folk på festival og god stemning.

Alkohol, benbrudd, klamydia, insekter, hørselskader og scenebetennelse er bare noen av problemene som kan oppsto på festival. Men her har du din endelige guide til festivalkomunikasjon!

Martin Losvik er kunstner og festivalkommunikasjonsekspert.

 

Sommeren er her. I Norge trykker vi gjerne på med en god festival. En helt rabiat mengde festivaler. Men hvordan kommuniserer vi gjennom alt dette?

1. Kommunikasjon på festival er viktig, men det er destod viktigere å ta vare på grunnlaget for kommunikasjon etter festivalen. Bruk ørepropper. Tinnitus går ikke bort med antibiotika. Så når du finner en sånn boks med ørepropper, ikke ta en pose, ta fem og gi også til dine venner.

2. Tenk fjellvettregler. Vi er alle venner, såklart, men meld ifra hvor du går. Om ikke annet anvise en retning. Bli enig om et møtested om alt går til helvete. Den iphonen kommer til å dø, de leggene kommer til å gjøre vondt etter tre dager med jazzballet i gjørme.

3. Ruumble in the jungle. Den gule polyesteren I innerteltet på helsportteltet til onkel var ett til nå ukjent afrodisium. Men sørg for at alle er enige. Alt annet enn ja betyr nei. Ikke vær en drittfyr/dame. Dette er forøvrig ett universelt punkt som gjelder hele den store festivalen vi alle er på: Universet.

4. Den store festivalen. Festival er en feiring av musikk, i felleskap. Respekter medpublikummere. Når favorittrockebandet fra folkehøgskolen i 1992 er på scena og han fyren med langhåret står og svinger håret rytmisk rundt og gjør diabolske helsninger i luften sånn at du nesten ikke ser noen ting der du står i allværsjakken og holder rundt din forlovede er det faktisk du som tar feil. Vær romslig, kan man løse en situasjon med å ta et steg til siden, gjør heller det.

5. Romslig. Vi er alle sammen her med samme intensjon. Kjenne på felleskapet og møtes for musikken. Iblant kan det i slike settinger virke fordelaktig med et glass vin eller øl. Mange syns det er så flott at de drikker mange glass øl eller vin. Det er forståelig, eiendomskatten virker så fjern her man står i en innhegning av asfaltduk og ser livets palett sprute utover. For ting skjer, så pass på hverandre. Fyll på med vann og næring. Nok en gang se på fjellvettreglene: Gå hjem og legg deg når ting har gått for langt, det kommer en dag imorgen.

6. For vennegjengen: Vær raus, ikke bruk tid på å diskutere hva man skal se. Bli med eller sitt i teltet å nyt sola. Alle liker ikke alt, men det trenger man heller ikke å gjøre. Den smarte er åpen for nye inntrykk, den stae får ta en øl eller kaste frisbee med naboen. Vi møtes alle til det avsluttende jazzballetslaget uansett.

7. Klem folk, hils på folk og vær glad. Dette ansvarligjør oss alle og gjør det vanskeligere å være ett drittmenneske. Dessuten øker det sjansen for at du finner noen som vil være med på akkurat den konserten du vil være med på. Vennene dine kan være nokså trauste iblant.

8. En til. Tenk over bruk av sosiale medier. Det er lov å ha det gøy, det er også gøy å vise det frem at man har det gøy. Men du eier bare ditt eget ansikt, resten av gjengen bør du spørre først. Bortsett fra Bjørn Eidsvåg, han er fritt vilt.

9. Her trenger vi litt hjelp. Skriv i kommentarfeltet hva som trengs.

10. Se 9.

 
 

Legg inn en kommentar